LIVE-STREAM HÄR (klicka)

När du klickar på länken kommer du att se nästa planerade sändning från Immanuelförsamlingen.

Stöd webbsändningarna! Swish-nummer 123 085 78 39 eller bankgiro 225-9026

Senaste församlingsbladet härOBS! Gränsen om max 8 personer per gudstjänst ändras inte förrän tidigast 3/5 (och inte 11/4 som tidigare aviserats). Se bifogad inbjudan om att ändå få fira gudstjänst i Immanuelkyrkan någon söndag i påsktid.

Digitala sångsamlingar: Vandring genom Lova Herren

Några lördagskvällar under våren 2021 blir det digitala sångsamlingar i samverkan med missionsgården Fridhem. Samlingarna ger i både ord och ton inblick i nya Lova Herrens mångfacetterade uttryck, med sånger från vitt skilda tidsepoker och fromhetstraditioner. Vårens program:
27/2 kl. 19.00 från Immanuelkyrkan: Från fornkyrkan till reformationen (ca 300 till 1650-talet)
20/3 kl 19.00 från Fridhem: Från reformationen till herrnhutismen (1600-1700-talet)
17/4 (OBS! ändring) kl. 19.00 från Fridhem: Den evangeliska väckelsen (1800-början av 1900-talet)
1/5 kl. 19.00 från Immanuelkyrkan: Evangeliet fortsätter att sjungas (1900-2000-talet)

Senaste gudstjänsterna

Senaste katekesandakten

Augsburgska bekännelsen

Passionspredikningar (från FFG)

Kvällsandakter, söndagsskoleavsnitt och annat finns på Youtube-kanalen.

Viktigt meddelande med anledning av Corona-viruset (UPPDATERAS)

2021-04-03: Gränsen om max 8 personer per gudstjänst ändras inte förrän tidigast 3/5 (tidigare avisering 11/4), men vi avser att ha gudstjänsterna som annonserats i månadsbladet och bereda plats för dem som önskar vid åtminstone någon av gudstjänsterna framöver. Se bifogad inbjudan.

2021-03-26: Information om gudstjänster, Internetsändningar och nattvardssamlingar finns i senaste församlingsbladet.

2020-11-24: Fr.o.m 1 sönd. i Advent 29/11 är det endast möjligt att delta i söndagsgudstjänsterna kl. 11 digitalt. Kortare nattvardssamlingar i Immanuelkyrkan ges i anslutning till webbsända gudstjänsterna (anmälan i förväg).

2020-11-20: Nya bestämmelser från regeringen angående Covid-19 ger upphov till följande information från Immanuelförsamlingen.

2020-11-05De skärpta riktlinjerna för Västra Götalands-regionen gällande Covid-19 gör det klart för oss att smittspridningen ökar kraftigt och att de åtgärder som görs nu också är avsedda för att läget inte avsevärt ska försämras kommande veckor. I Göteborg gäller maxantalet 50 personer för offentliga samlingar vilket gör att Immanuelförsamlingen ändå kan fortsätta med gudstjänster, i utgångsläget två per söndag. När 50-gränsen uppnåtts vid 9-gudstjänsten måste vi hänvisa till 11-gudstjänsten och när gränsen uppnåtts kl. 11 måste vi hänvisa till Internet-sändningen. De skärpta riktlinjerna stryker under vikten av den enskildes ansvar att inte bidra till, eller utsätta sig för, smittspridning. Det blir inget kyrkkaffe mellan 9- och 11-gudstjänsten, men söndagsskoleverksamhet och fördjupning i bekännelsen fortsätter. I nuläget ändras inte de planerade samlingarna för barn och unga under veckorna. Mer information i församlingsbladet.

2020-08-18: Framöver firas i regel två gudstjänster, kl. 9 (oftast med nattvard) och kl. 11 (direktsändning). Daniel Johanssons undervisning kl. 10.30-10.50 om vår kyrkas bekännelse fortsätter varje söndag.

2020-04-04: En hälsning inför Stilla veckan med viktig information om gudstjänster och andra pålysningar finns här. Påsklandskapet för små och stora, en liten söndagsskola för varje dag i Stilla veckan, finns här

2020-04-03: Det blir två gudstjänster på Palmsöndagen den 5 april, kl. 9.00 & kl. 11.00. Dels för att tillåtna maxgränsen på 50 personer inte ska överskridas och dels för att det ska bli något glesare mellan människor i bänkarna. Gudstjänsten kl. 11.00 direktsänds via vår YouTube-kanal.

2020-03-27: Regeringens besked att sammankomster över 50 personer är förbjudna gör att vi måste säkerställa att det tillåtna maxantalet inte överträds i samband med söndagens gudstjänst. Om maxantalet uppnås måste vi vid kyrkporten tyvärr hänvisa människor till Internetsändningen.

2020-03-22: tisdag 24/3 börjar dagliga webbandakter kl. 18.00 sändas live här på hemsidan. Detta som en hjälp till att varje dag få ett ord ifrån Gud, till bön och till att erfara att andras förbön bär, i denna tid av isolering, ovisshet, oro, sjukdom och för några också död. Inspelningar finns här.

2020-03-20: Pålysningen från 15/3 gäller fortfarande, men nytt är att regeringen rekommenderar människor över 70 år och de som återfinns i så kallad riskgrupp att begränsa kontakt med andra och undvika platser med många människor. Gudstjänsten som firas på söndag 22/3 kl. 11.00 kan följas genom direktsändning på församlingens YouTube-kanal.

2020-03-15: Pålysningen från kyrkan, med uppdaterad information och en bön att bedja, finns här.

2020-03-13: Alla aktiviteter, utom söndagens gudstjänster, är inställda tills annat anges. Kyrkan är öppen på onsdagar för enskild andakt , för samtal med präst och möjlighet till enskilt nattvardsfirande (påtalas i förväg).

Varje sön- och helgdag firas gudstjänst i Immanuelkyrkan kl 11.00. Gudstjänsten är Immanuelförsamlingens hjärta. Den uppståndne Jesus är närvarande, osynligt men likafullt verkligt, genom sitt Ord och vid nattvardsbordet. Han möter oss med nåd och med sanning. Jesus kallades hånfullt för ”syndares vän.” (Matt 11:19) Det är vår stora glädje och samtidigt hans inbjudan till alla. Gud själv är den som bjuder in till gudstjänst och säger… välkommen!