Mission

Immanuelförsamlingen, som tidigare hette Kvillebäckens församling, finns sedan sommaren 2016 permanent i Immanuelkyrkan, som tidigare hette Lyktan och ägd av Tuve frikyrkoförsamling. Människor från hela Göteborgsregionen söker sig till Immanuelförsamlingen, men vi ser en särskild uppgift i att på olika sätt tjäna människor på Hisingen. Här finns en stor befolkningstillväxt med relativt få kristna kyrkor. I Tuve hoppas vi kunna vara goda grannar för människorna i närområdet och vara en öppen kyrka:

• Kyrkan är öppen på onsdagar kl. 15-18. Vi bjuder på lite kaffe för den som vill komma in en stund, det finns en präst på plats och kyrksalen är öppen för enskild bön och stillhet. En enkel kvällsbön (vesper) bes i kyrksalen kl. 17.50-18. Välkommen in!
  • Föräldra-barn-grupp. Föräldrar och barn är välkomna från kl. 9 på tisdagar, med möjlighet att äta medhavd lunch tillsammans. Välkommen in!
  • Tonårssamlingar. Emmausvandrarna är församlingens tonårssamlingar med fördjupning i den kristna tron, bön och gemenskap varannan fredag kl. 18-21. Välkommen in!
  • Konfirmation. Intresserad? Kontakta Jakob Appell.
  • Hyra lokaler. I Lyktan finns stora och ändamålsenliga lokaler att hyra för enskilda samlingar.
  • Gudstjänst. Till våra gudstjänster varje sön- och helgdag kl. 11 är alla alltid välkomna.

Svenska kyrkans andliga tradition känns igen i våra gudstjänster. Vår tro bygger på den evangelisk-lutherska bekännelsen som återfinns i Svenska kyrkans bekännelseskrifter. Vi har våra rötter i Svenska kyrkan men tillhör Missionsprovinsen som är ett fritt stift av församlingar runt om i Sverige, med biskopar och präster vigda i apostolisk ordning, och med uppgiften att predika evangeliet om Jesus Kristus för alla och ge människor frimodighet att stå på Guds ords grund.

Biskop Arne Olsson installerade församlingens förste kyrkoherde Bengt Birgersson 11 juni 2006 då församlingen var redo att ta ansvar för Guds ords förkunnelse och sakramentens förvaltning.

Komma vidare

För att närmare studera vår trosgrundval, klicka här.

För att uppfatta vår trosgrundval i förkunnelse, klicka här.

För att uppleva vår trosgrundval, kom och se!

För en överblick över verksamheten, klicka här.

För kontakt med någon i församlingen, klicka här. Våra präster och vår diakonissa finns tillgängliga för samtal och själavård (med tystnadsplikt) och präster tar också emot bikt. Tid för möte sker enligt överenskommelse.