Inställningar för ljud och bild i Google Meet

När du öppnar möteslänken kan det komma upp en liten ruta som frågor om du tillåter användning av kamera och mik. Här måste du klicka på ”tillåt”. Om du tidigare klickat ”blockera” behöver du göra följande (instruktionerna utgår från webbläsaren Chrome):

  1. I övre högra hörnet i din webbläsare bör du hitta tre prickar. Klicka på dessa och välj ”inställningar”.
  2. Gå sedan i menyn till vänster till ”integritet och säkerhet” eller något liknande, beroende på webbläsare.
  3. Därefter hittar du längst ned ”Webbplatsinställningar”. Klicka där.
  4. Under rubriken ”Behörigheter” bör du sedan se både ”Kamera” och ”Mikrofon”. Gå in på båda dessa och se till att alternativet är markerat där det står ”Webbplatser får begära åtkomst till kameran/mikrofonen”.
  5. Öppna sedan möteslänken på nytt eller uppdatera sidan (PC: CTRL+R, Mac: ⌘+R)

Innan du klickar på ”Gå med nu” kan du se till att rätt kamera respektive mik är vald för mötet. Detta går även att göra när du väl är inne i mötet. Under bilden (förutsätter att fungerande kamera redan är vald) finns fält med symbol för mik, högtalare samt kamera. Klicka på dessa och välj de alternativ, om det finns några, som du tror bör fungera.

För att välja mik, högtalare och kamera när du väl är inne i mötet behöver du göra följande:

  1. Hitta tre prickar, denna gång alldeles till vänster om den röda knappen med en lur. Klicka på prickarna och välj ”Inställningar”.
  2. I vänstermenyn kan du navigera till inställningar för ljud respektive video. Välj olika alternativ och se vad som fungerar.

Välkommen med i samtalet!